cloudcomputing
computerdata
datacenter
managed_services
ringsauron
security
1/6 
bwd fwd

Article Index

Image

Op 1 januari 2006 is Sauron IT gestart met diverse IT diensten. In die tijd werd de start gezien als een rustige opgang naar een gestroomlijnde organisatie, echter de werkelijkheid was dat de hoeveelheid werk als een lawine over Sauron IT werd uitgestort, waardoor de stroomlijn uit het zicht verdween. Na ruim 1 jaar en met een enorme inspanning was de rust uiteindelijk teruggekomen en de stroomlijn teruggevonden, hierdoor konden doelstellingen die begin 2006 geformuleerd waren eindelijk gerealiseerd worden.

Nu, eind 2009, bestaat Sauron IT alweer 4 jaar, jaren waarin veel en hard gewerkt is aan een tevreden klantenkring. In deze jaren heeft Sauron zich gespecialiseerd in migraties van Windows domeinen/netwerken en heeft diverse projecten succesvol afgesloten. Hierbij geinspireerd door de "Swing Migration" methode.

Voor de komende periode is de nieuwe uitdaging "virtualisatie". Virtualisatie is een techniek die snel aan populariteit wint, omdat het vele voordelen biedt. Echter voorzichtigheid is geboden, want het is niet de oplossing voor alle problemen, maar daarover in de loop van de tijd meer. Sauron IT heeft in 2009 zijn eerste virtualisatie project succesvol afgesloten.

Begin 2010 leek het erop dat Desktop Virtualisatie een vlucht zou gaan nemen. Echter de crisis heeft een rem gezet op vele ontwikkelingen. Hierdoor heeft Sauron-IT zijn doelstellingen voor 2010 niet kunnen realiseren. Dit betekend niet dat Desktop Virtualisatie terzijde geschoven wordt, de doelstelling wordt naar de toekomst doorgeschoven.


 

De uitdaging voor 2011 ligt nu op netwerkgebied. De IPv4 internet adressen raken op en omschakeling naar IPv6 is beslist noodzakelijk. Als gebruiker duurt het nog wel even voordat dit merkbaar wordt, echter omschakeling is onvermijdelijk en als je er op tijd bent, ben je er zeker van dat je via internet bereikbaar bent en blijft.

Er is eind 2010 uit onverwachte hoek een opdracht gekomen voor het 'debuggen' van een omvangrijke ME10 macro. Mede doordat ik in het verleden veel geprogrammeerd heb binnen ME10 verloopt dit project zeer voorspoedig. De klant is uitermate tevreden over de voortgang en sluit niet uit dat er vervolgopdrachten op dit gebied komen.

Het is alweer 2012 en het einde van de crisis is nog niet in zicht. Afgelopen jaar is gebleken dat IPv6 nauwelijks enige prioriteit heeft in het MKB. Veel MKB-ers hebben geen enkele notie van de problemen met IPv4 en wat ons de komende jaren te wachten staat op dat gebied. Omdat Sauron IT zijn diensten wil verbeteren en uitbreiden is een stap gezet richting "Managed Services". Wat dat precies betekend kan je hier vinden.

De doelstellingen van Sauron IT zijn onveranderd. Het blijft noodzakelijk om vakkundig en doelgericht tot een passende oplossing te komen voor problemen op het gebied van IT. Of het nu gaat om het begeleiden bij het maken van keuzes binnen een startende onderneming, het adviseren binnen een bestaande situatie of het uitvoeren van een volledige implementatie, kortom Sauron IT biedt u maatwerk.