Sauron IT ben ik, Harrie Kohler.

Oorspronkelijk ben ik een HTS-Wtb ingenieur, maar al snel kwam ik met de IT in aanraking. Mijn IT carrière begon  in 1986, bij Philips in Nijmegen. Bijna iedereen kreeg toen al een PC op zijn bureau, zodat we met Philips vestigingen in het buitenland konden e-mailen. In die tijd viel het op als je wat sneller was met de PC, die toen nog met MS-DOS 3.2 werkte. Toen de beheerder van ons CAD systeem Philips ging verlaten werd mij gevraagd om deze functie over te nemen. Het CAD systeem (ME-10 van HP) draaide op een HP werkstation met als besturingssysteem PWS (Pascal Work Station). Niet lang daarna werd PWS vervangen door HP-UX, versie 7. Bij Philips heb ik diverse IT opleidingen gevolgd, die gericht waren op het beheer van dat systeem.

In het begin van 1990 werd het duidelijk dat Philips moest inkrimpen en besloot ik de sprong te maken naar een 100% IT baan.

Ik werd full-time CAD systeembeheerder bij Wemo en werd verantwoordelijk voor ME-10 en de HP-UX server en dito werkstations. Zo’n 4 jaar later maakte ik de overstap naar Total Support. De voornaamste drijfveer was dat ik bij Wemo de afwisseling in de werkzaamheden miste. Bij Total Support werd ik bij diverse bedrijven gedetacheerd.

Een greep uit de bedrijven waar ik langer dan 3 maanden gewerkt heb: Eaton Automotive (M.A.D.) in Montfoort, Sasib Bakery in Asten, Blommers Bouwsystemen in Veldhoven, Schindler Liften in Den Haag, AEK verwarmingsservice in Eindhoven. Door mijn opvallende prestaties werd ik bij Total Support eind 1999 hoofd van de afdeling ICT. Bij Total Support heb ik ontzettend veel geleerd.

In 2005 besloot Total Support om alle externe ICT activiteiten af te stoten, omdat deze niet tot de kernactiviteiten behoorden. Hierop besloot ik wederom een sprong in het onbekende te maken, nl. de sprong naar zelfstandig ondernemer. De kansen in de ICT waren nog nooit zo goed geweest. In goed overleg met Total Support heb ik alle kansen gekregen en ben ik op 1 januari 2006 gestart met Sauron IT.

In de tijd die hierop volgde veranderde het IT landschap volkomen. Denk aan de opkomst van de smartphone, tablets, de cloud, enz. Het aantal virussen, spam, phising activiteiten volgde deze tendens met als “voorlopig” hoogtepunt de bekentenissen van Edward Snowden over de spionage activiteiten van de NSA. Alle reden dus om uw zaken goed op orde te hebben.

Doordat ik al jaren met automatisering bezig ben, zie ik mezelf als een oude rot in het vak.